Santa Malandran tarina


Santa Malandra on kotimainen vaatemerkki. Vaatteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.

Idea omasta vaatemallistosta syntyi Santa Malandran perustajalle Lila Kristiinalle hänen asuessaan pitkään Barcelonassa, jonne hän lähti opiskelemaan nykytanssia, energialuentaa, joogaa ja kamppailulajeja. Suomeen Lila palasi 10 vuotta myöhemmin opiskelemaan ympäristöekologiaa Helsingin yliopistoon, ja vaateteollisuus kiinnosti niin, että opintojen lopputyö syntyi vaateteolisuuden ympäristövaikutuksista vesistöihin.Niinpä pientuotanto, ja sen kautta saavutettava ekologisuus ovat keskeisessä osassa Santa Malandran yritystoiminnassa. Vaatteet ommellaan kokonaan kotimaassa, ja työllistävät näin paikallisia ompelijoita. Korkealuokkaiset kankaat tulevat Euroopasta mm. Italiasta ja Espanjasta, ja suurin osa on ns. Deadstock-kankaita, joita johtavilta muotitaloilta jää tuotannosta yli, ja näitä Lila Kristiina käy hankkimassa niihin erikoistuneilta välittäjiltä. Näin näidenkin kankaiden elinkaari saa jatkoa Suomessa.
Rakkaus estetiikkaan, iloisiin väreihin, mutta myös kestävään muotiin on vienyt Lilan mennessään. Barcelona on vaihtunut Helsinkiin, missä hän suunnittelee ja johtaa Santa Malandran tuotantoa sekä myyntiä jo vuodesta 2015. Barcelona toimii edelleen vahvana paikkana inspiraatiolle.

Santa Malandra haluaa vaatteillaan viestiä leikkisyyttä, värikkyyttä, voimaa, uudensyntyä ja vapautta. Samettilegginsit ja leveät housut sekä hupparit löytävät yhä uudelleen uusia ystäviä. Vaatteet ovat helposti tunnistettavissa ja ovat synnyttäneet oman “koodin”, joka yhdistää samantyyppisen ajatusmaailman omaavia ihmisiä.

Santa Malandran löydät Helsingistä Kapteeninkadulta, sekä monista tapahtumista kuten: Joogafestivaali, Magnesia ja Natural High Healing Festival.

Jos haluat Santa Malandran Pop Upin yrityksesi yhteyteen tai tiloihisi, otathan yhteyttä!